+32 51 20 70 55 info@bsdeplataan.be

Voorstellingen

Sinds 2012 brengen we elk jaar een schoolvoorstelling in CC De Spil. We laten onze leerlingen één voor één schitteren in een show waar ieder zijn hart gestolen wordt. Elk jaar kent dit spektakel een enorm succes. Dit geeft ons team telkens een boost waardoor hun inzet elk jaar maximaal wordt ingezet.
Basisschool De Plataan kan rekenen op een schoolteam met POWER!

2012 – Het Magische Bos

In 2002 zijn wij aarzelend gestart om ons schoolfeest in te richten in een grote tent op onze speelplaats. Jaar na jaar is dit evenement uitgegroeid tot een groots FEEST voor onze school. Wij mochten steeds rekenen op een ruime belangstelling van de ouders en de families van onze kinderen. Wij zijn daar enorm dankbaar voor.
Het schoolteam droomde ervan om de 10de editie tot een totaalspektakel te laten uitgroeien, in een echte schouwburg, ….. Onze droom werd werkelijkheid.
Een gans schooljaar werd hier naartoe gewerkt, voorbereid, geoefend, genaaid, gepland, georganiseerd, gedanst, gezongen …..Dit kende een onverwacht succes dat het idee om het nogmaals in CC De Spil het team niet meer losliet.

 

2013 – Plataanawards (op school)

In 2013 ging het schoolfeest toch terug door in de tent op de speelplaats van de school. De kinderen deden mee aan de Plataanawards en wonnen één voor één een echt Oscar. Maar … ons hart zei, we moeten verder met die voorstellingen. En zo geschiedde …

 

2014 – Carrousel

Met genoegen mochten wij onze tweede productie in CC De Spil voorstellen. ‘Carrousel’ was een pakkend liefdesverhaal van Omer en Martha tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een realistisch verhaal, anno 1914, die zich in onze streek afspeelde.
Als school wilden wij onze kinderen echt bewust maken van de ellende en het verdriet die zich dan in vele families heeft afgespeeld.
Alle medewerkers en leerlingen van deze productie hebben het beste van zichzelf gegeven tijdens voorbereidingen, oefensessies, repetities, …. Dit verhaal deed menige een traan wegpinken.

 

2015 – WIT

Deze voorstelling toonde met veel trots het talent dat in onze school leeft, onder de kinderen, maar ook onder het personeel. ‘WIT’ deed vele vragen rijzen, maar het werd een verrassend iets met respect voor ieders kleur en ieders geluid. Een ontdekkingstocht van een stille, witte wereld naar een harmonie van tinten en klanken. Onder elk stukje ‘WIT’ schuilde immers een onverwachte wending. Op het einde van de voorstelling kreeg iedereen een clip te zien. Zo wilden we aantonen dat er elke dag een enthousiast team klaarstaat voor onze leerlingen.

 

2016 – Decibel

Iedereen kent het wel: mama en papa hebben zin in een weekendje weg en oma komt babysitten. Maar wat gebeurt er als de kinderen thuis zitten met een zieke oma? Blijven de kinderen braaf in de zetel voor de TV, spelen ze spelletjes aan de tafel? Of plunderen ze de snoepkast, zetten ze het huis op hun kop? Of …?

 

2017 – High Five

Een poëtische artistieke voorstelling gebracht door onze talentvolle leerlingen in een vleugje rood. Tijdens deze voorstelling stonden de handen van de kinderen centraal. Met je handen kan je heel wat doen: zwaaien, draaien, klappen, dansen, bouwen, klimmen, muziek maken, schilderen, gooien, dragen, spelen,… Maar één ding is zeker: als al die handen samen werken, krijgen we één groot spektakel!

 

2018 – De Band

De band waar we naar op zoek gingen is de mooiste band die er tussen twee mensen kan zijn: een liefdesband! Want geef toe… Wat is er mooier dan de liefde? Ware liefde voor je partner, oneindige liefde voor je kind,… Van liefde word je blij, loop je op wolkjes, beleef je dingen anders. Soms is die weg ook wel eens hobbelig, met hindernissen hier en daar. En soms loopt het niet altijd zoals we voor ogen hadden… Maar toch zal er altijd een band blijven bestaan.
De gekke professor nam iedereen mee terug in de tijd waar verschillende liefdesverhalen zijn pad kruisten.

 

2019 –  Blauw Goud

Voor zovér we weten is er maar één planeet in het ganse universum waar water in die mate aanwezig is om van te leven. En daar zijn de bewoners van andere planeten best wel nieuwsgierig naar. De zoektocht naar het ‘blauw goud’ blijkt een dol avontuur te zijn!

 

2020 –  BIJzonder

Een mooi woord met meer dan één betekenis. In 2020 wilden we ons bijzonder jaarthema onder de aandacht brengen. De natuur biedt extra ontwikkelingskansen
aan onze kinderen. Ons uitdagend klimparcours en groene speelplek bij de kleuters zijn daar een voorbeeld van, maar ook onze moestuin en het kippenpark. Sinds kort hebben we er ook een heus bijenhotel bij. Deze kleine diertjes hebben een grote impact op onze flora. Zonder hun hulp, geen lekkere en gezonde groenten en fruit in onze moestuin. Bomen, planten en bloemen kunnen zich niet voortplanten als er steeds minder bijen zijn. We willen onze kinderen dan ook graag het belang van deze diertjes
bijbrengen. Bijen zijn veel meer dan enkel en alleen honingmakers en dat wilden we die avond dan ook heel graag laten zien.